Valrhona

Workshop Valrhona 1.–2.6. 2011

Tentokrát jsme měli tu čest přivítat v Čechách francouzského šéfcukráře a ambasadora čokolády Valrhona Michela Willaume. V roce 2001 vyhrál Mistrovství světa cukrářů po boku týmu USA.

Během 2 dní měli účastníci možnost pod vedením ambasadora čokolády Valrhona Michela Willaume připravit 4 recepty. Důležité bylo předat účastníkům, jak filosofii společnosti Valrhona, tak i techniky práce s touto čokoládou. Dále jsme se věnovali možnostem dekorací těchto desertů tak, aby bylo pro hosty zajímavé nejen chutí, ale i designem.

Letos se semináře zúčastnili přední šéfcukráři a šéfkuchaři z České Republiky, kteří čokoládu Valrhona používají při své denní práci. Získané informace byly vyčerpávající, práce zajímavá, ale ta chuť desertů… ta byla famózní!

Zúčastnili se šéfcukráři a šéfkuchaři z Hotelu Intercontinental, Four Seasons, Radison, Kempinski, Mandarin Oriental, Buddha Bar, Hilton, Grandhotel Pupp atd.

Matěj Žák, product manager Valrhona:

Jsem si jist, že určitě budeme v těchto workshopech pokračovat a v budoucnu přivítáme v Praze určitě Michela Willaume nebo i jiné významné světové šéfcukráře.